Prin lansarea OIKOS ne-am dorit să creștem segmentul gustărilor sănătoase în România, un segment care evoluează rapid la nivel mondial și pentru care există un trend de dezvoltare pe piața din România.
Sub marca OIKOS au fost lansate pentru inceput 3 variante de produs, cu pat de fructe la baza: cu capsuni, kiwi si piersici. Lansarea brandului OIKOS răspunde nevoilor de consum ale românilor:
Pentru romani mancarea este o experienta in sine, asa ca trebuie sa fie in primul rand gustoasa si satioasa, care sa ofere OIKOS, un iaurt dens, satios si gustos, dar in acelasi timp sanatos.
Studiile de piata arata ca in Romania 1 din 4 produse lactate proaspete fermentate se consuma sub forma de gustari.
Noile iaurturi OIKOS sunt alegerea perfectă pentru pauzele de gustare/gustare, în orice moment al zilei:
OIKOS aduce o nouă abordare a pauzelor de gustare – gustări sănătoase
La nivel mondial, segmentul de snacking este în creștere cu 30% (cu o valoare de peste 230 de miliarde de euro – Euromonitor, 2012)
Gustările sănătoase cresc, de asemenea, mai rapid (40% din totalul lansărilor de gustări în 2011)
Detaliază procesul tehnologic, sursele de aprovizionare etc.
Produsul este format dintr-un strat de iaurt bogat in proteine si fara adaos de zahar, deasupra unui strat de fructe, preparat asemanator cu dulceata.
Laptele folosit la fabricarea iaurtului provine de la ferme partenere din România. Toate produsele noastre sunt realizate din lapte proaspăt, colectat zilnic de la fermele partenere din țară. După cum am menționat, OIKOS conține, pe lângă lapte, și un adaos de proteine din lapte, pentru a obține consistență ridicată și cremositate caracteristică.
Fructele sunt preparate de furnizori specializați din Austria și Germania, care lucrează la standardele înalte de calitate cerute de Danone. Fructele culese manual sunt transformate in dulceata, adica supuse unei usoare pasteurizari, care le asigura conservarea timp de cateva saptamani.
Simt nevoia să detaliez atât calitățile produsului, cât și beneficiile: o dată, pentru companie și apoi pentru consumatori.
OIKOS este inspirat din retetele grecesti si este un iaurt dens, cremos si satios, caracteristici pentru care sunt cunoscute aceste produse.
Consistența specială a produsului, care face parte din specificul rețetelor tradiționale grecești, este obținută printr-un adaos suplimentar de proteine din lapte. După cum știți, proteinele din lapte au o valoare nutritivă foarte bună, fiind proteine complete, adică aducând în organism toți aminoacizii esențiali care nu pot fi sintetizați de organismul nostru.
Proteinele necesare bunei funcționări a organismului pot fi procurate din diverse alimente. OIKOS este astfel o alegere foarte buna, atat ca sursa de proteine, dar mai ales ca gustare consistenta intre mesele principale. Nivelul scăzut de grăsimi de 2,2% este o recomandare suplimentară în acest sens.
Proteinele sunt importante pentru organism, fiind folosite în mai multe moduri, în funcție de vârstă și activitate: pentru creștere, pentru refacerea țesuturilor care se reînnoiesc în mod natural sau după ce au suferit leziuni, pentru creșterea masei musculare, dar și în construirea enzimelor, hormonilor. , factori imunitari etc. Copiii în creștere și persoanele care se angajează în activitate fizică intensă sau exerciții fizice au nevoie de un aport crescut de proteine. La fel sunt și vârstnicii, a căror capacitate de valorificare a proteinelor scade.
Principala consecință a aportului scăzut de lapte este deficitul de calciu și știm cu toții importanța calciului în menținerea sănătății oaselor, a dinților și în buna funcționare a organismului în general. Recomandarea forumurilor de specialitate este ca, pentru o alimentatie echilibrata, avem nevoie de 3 portii de lactate zilnic.
Recomandări privind echilibrul nutrițional în alimentație și modul în care OIKOS este integrat cu fructele: proporția diverșilor macronutrienți din OIKOS cu fructe este foarte apropiată de recomandarea Societății Române de Nutriție (sursa: Ghidul de alimentație sănătoasă, editat de Societatea Română de Nutriție, coordonator Prof. Dr. Mariana Graur, 2006, disponibil si pe site-ul Ministerului Sanatatii).
Iaurtul cu fructe are un profil nutrițional perfect armonizat cu structura recomandată de nutriționiști pentru principalii nutrienți. Raportul dintre proteine, carbohidrați și grăsimi este optim. Iaurtul cu fructe este o gustare foarte potrivită, deoarece însăși ideea de gustare înseamnă satisfacerea unei nevoi imediate de energie în timpul activității zilnice, iar pentru aceasta carbohidrații aduși de fructe sunt sursa primară.