Risk Management System

În industria alimentară sunt utilizate diverse sisteme pentru a asigura siguranța alimentelor. Unul dintre cele mai utilizate dintre aceste sisteme este HACCP, implementat în majoritatea fabricilor din industria lactatelor dar și în cele care produc alimente pentru copii. Friesian vă poate oferi cele mai bune soluții pentru o producție sigură și de calitate.

Ce este sistemul de management al riscului de calitate?

Din păcate, laptele crud nu este adesea văzut ca un punct critic de control și de multe ori verificările încep doar din momentul în care materia primă intră pe poarta fabricii de procesare. În cazul altor ingrediente achiziționate, precum uleiul de palmier, zahărul, laptele praf etc., fabrica are în general un set de cerințe specifice pe care furnizorii acestor materii prime trebuie să le îndeplinească pentru a putea livra mărfurile la procesare. plantelor.

După livrare, fabrica va efectua o serie de teste pentru a vedea dacă produsele îndeplinesc specificațiile cerute. De asemenea, mulți dintre furnizori au implementat la rândul lor sistemul HACCP, pentru a asigura siguranța produselor lor.

În cazul laptelui crud lucrurile nu sunt atât de simple

La primirea laptelui în fabrică se efectuează un număr limitat de teste și, pe baza acestora, laptele este primit și procesat. Astfel, nu se acordă nicio atenție sistemelor de siguranță din ferme sau transportului laptelui.

Compania olandeză AgriWorks / Friesian a dezvoltat un sistem unic de calitate a laptelui crud la nivel de fermă care a fost implementat cu succes de multe fabrici din industria laptelui din întreaga lume.

Sistemul nostru de management al riscului de calitate (QRMS) oferă, după implementare, extinderea beneficiilor sistemului de siguranță HACCP pe întreg lanțul laptelui, până la nivelul fermei. De fapt, acest sistem merge și mai profund în identificarea posibilelor pericole, de unde provin și cum pot fi rezolvate. Astfel, sunt identificate diverse pericole potențiale (externe), precum: boli ale animalelor, furaje, furaje combinate, apă, medicamente, pesticide sau metale grele etc.

Cum funcționează sistemul de management al riscului de calitate?

Conform Codex Alimentarius, legislația UE și cea națională au identificat o listă de pericole potențiale. QRMS atinge standardul, în conformitate cu HACCP, în ceea ce privește:

1. Riscuri biologice
2. Pericole chimice
3. Riscuri fizice
4. Pericole pentru mediu (opțional)
5. Pericole pentru bunăstarea animalelor (opțional)

Based on these hazards, a database is created with real situations and information that will contain basic information such as:

1. General situation (substance)
2. Situation in Romania (eg region from which milk is collected)
3. Risks
4. Prevention and control measures
5. Actions to be taken
6. Specialized literature

So, after gathering the basic information and assessing the local situation, a risk analysis will be performed according to the hazard assessment matrix. Subsequently, an agreement must be reached on the preventive and control measures to be taken.

The purpose of this system is that the milk, at the time of reception at the factory, is already safe for consumption. This means a better awareness of what milk quality means right at the farm level, and that farmers need to work according to certain operational, verifiable and transparent procedures to ensure product safety.

Recent scandals related to raw milk contaminated with melamine, aflatoxin and infections with E-Coli, listeria and samonela could have been prevented if QRMS had been implemented.

Milk quality and food safety are not only human or animal health issues, they are also an obligation and a social responsibility of corporations, which can affect the image and commercial value of any food company.

Based on the analysis performed by AgriWorks BV / Friesian SRL, we can prepare a strategic and operational plan to combat and prevent the identified problems to ensure safe food.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *