Lider mondial în tehnologia de ambalare pe bază de carton și cu peste 35 de ani de experiență, Smurfit Kappa Bag-in-Box operează prin birourile sale de vânzări în 25 de țări din întreaga lume, cu peste 700 de angajați. Fiind producator organizat dupa sistemul integrat, Smurfit Kappa Bag-in-Box furnizeaza materia prima necesara din unitatile proprii de productie, detinand fabrici de ambalaje in Franta, Italia, Spania, Canada, Rusia si Argentina.
În România, compania franceză acționează ca divizie, fiind reprezentată de SC AZOC-STAR SRL, atât pe plan local, cât și în Bulgaria, Georgia și Republica Moldova.
Din pozitia de lider in furnizarea de tehnologii de ambalare pentru alte sectoare ale industriei alimentare (vin, apa plata, suc natural, ulei, oua lichide etc.), AZOC-STAR SRL propune procesatorilor de lapte din Romania sistemul Bag-in-Box. , destinat ambalării produselor lactate lichide precum: lapte proaspăt, lapte UHT, mix de înghețată, milk shake, smântână, smântână etc.
Bag-in-Box, un concept inovator
smur2 fdlBag-in-Box este o tehnologie inovatoare pentru ambalarea aseptică și igienica a laptelui lichid și a produselor lactate. Sistemul constă în ambalarea în vid a lichidului într-o pungă flexibilă, creată dintr-o peliculă alimentară cu o bună barieră de oxigen și prevăzută cu robinet. Pentru siguranta in timpul transportului si pentru utilizare usoara, geanta este introdusa intr-o cutie de carton special realizata. În acest fel, laptele lichid și produsele lactate sunt protejate împotriva oxidării și a luminii, păstrând intacte proprietățile nutritive și aromatice pentru perioade de câteva luni.
Bag-in-Box este ideal pentru ambalarea cantităților mari de lapte proaspăt, lapte UHT, mix de înghețată, milk shake, brânzeturi cremă sau lichide etc., beneficiarii fiind în principal toți cei care consumă cantități mari de produse lactate. , precum brutării, cofetării și patiserii, ho-re-ca etc.
Principiul bag-in-box
smur3 fdlPrincipiul Bag-in-Box se bazeaza pe protectia si mentinerea proprietatilor produsului prin ambalarea in pungi din folie cu bariera mare la oxigen, aerul fiind eliminat in timpul umplerii cu vid. Datorita flexibilitatii foliei si supapei VITOP, produsul iese din punga prin efect gravitational, dar nu lasa aerul sa patrunda in interior, evitand astfel oxidarea.
Supapa VITOP (cea mai folosită supapă bag-in-box din lume), este foarte ușor de utilizat, are o barieră de oxigen foarte bună și este potrivită pentru sterilizare chimică, îmbunătățind evident siguranța alimentară.
Sacii sunt fabricați în dimensiuni standard de 2L, 3L, 5L, 10L, 20L, 220L, 500L și 1000 litri. Filmul coextrudat cu barieră ridicată la oxigen EVOH este utilizat la fabricarea pungilor, asigurând rezistența la stres mecanic în timpul sterilizării, umplerii și transportului; este flexibil si rezistent la socuri; are compatibilitate cu produsul alimentar; are o barieră de oxigen stabilă împotriva stresului mecanic.
Cutiile de carton sunt realizate in diverse forme, fiind robuste si rezistente. Folosirea cardurilor de tip „carton” sau „ondulat” asigură o imprimare de foarte bună calitate.
Echipamentul de umplere a laptelui UHT este conceput pentru a efectua operațiuni în siguranță, într-un mediu steril sau aseptic. Datorită tehnologiei utilizate, alimentele nu trebuie refrigerate timp de 6 până la 12 luni de la deschiderea ambalajului. Echipamentul este realizat în colaborare cu ELPO.
Utilizarea este prietenoasa, fiind facilitata de sistemul de ambalare Bag-in-Box (2 – 20 L) este usor de folosit, fiind total igienic si avand o manevrabilitate deosebita. Bag-in-Box este perfect compatibil cu dispozitivele de flux utilizate in general in foodservice, brutarii, patiserii, cofetarii, ho-re-ca etc.
Prin utilizarea Bag-in-Box, produsul se poate diferentia de raft, fata de alte produse lactate, prin posibilitatea tiparirii mesajului publicitar pe 100% din suprafata cutiilor, perfect potrivit pentru campanii promotionale sau evenimente speciale.
Bag-in-Box reduce pierderile la maximum, pungile putand fi desprinse usor din cutii. Bag-in-Box este 100% reciclabil, reducând costurile de transport și optimizând substanțial spațiul de depozitare. De exemplu, cantitatea de ambalaj bag-in-box de 10 litri care poate fi paletizat este cu 25% mai mare decât ambalajul „cărămidă” de 1,5 litri!